SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG TERMÉSZETESEN!

DR.BIRÓNÉ HAMMER ADRIENN ARCTORNA TRÉNER!FACE FITNESS -ARCTORNA- MANUÁLIS ARCTORNA-TALPREFLEXOLÓGIA email: adriennarctorna@gmail.com, tel.:+3670/945-21-68

Kínai akupresszúrás reflex talpmasszázs – reflexológia

reflexologia_3.jpg

Az akupresszúra, mint gyógykezelési mód elméletileg azon alapszik, hogy a meridiánnak nevezett számos vonal mentén terjed el a szervezetben, a megfelelő masszázsmozdulatokkal, a végtagok mozgatásával megelőzik, illetve meggyógyítják a betegség tüneteit.


Alapvető elmélet

Az akupresszúra a hagyományos kínai orvostudomány elvei alapján, diakletikus elmélettel gyógyítja a betegséget. Alig van mellékhatása. Egyszerű kezelési módjánál fogva igen népszerű a közembereknél. Elsősorban a nyaki és gerincoszlop megbetegedései ellen, a derékfájás, a gerinccsigolyák megsérülése vagy helyükből való kimozdulása, a végtagok, illetve azok kötőszövetei, izületei sérülése ellen bizonyul hatásosnak.


Az akupresszúra elmélete szerint az akupresszúrapontok ott helyezkednek el, ahol a meridiánok a bőrfelszínhez legközelebb futnak, és a mester a gyógykezelés követelményei szerint szabályos kézmozdulattal nyomogatja, gyúrja a megfelelő pontokat. A nyomkodás, gyúrás legyen tartós, erős, de nem durva, kiegyensúlyozott és mélyreható. A nyomkodást nemcsak kézzel végezhetik, de lábbal, kézütéssel, megpendítéssel, könyöknyomkodással, esetleg szakszerűen készített eszközökkel. Szükség esetén kenőolajat, zsiradékot, szezámolajat vagy hintőport is használhatnak.


Az akupresszúra két részre oszlik: az önnyomkodásra és mások által végzett nyomkodásra. A mások által végzett akupresszúra esetében főleg a betegség meggyógyításán van a hangsúly, ide sorolható a gyereken végzett akupresszúra, a csontigazítást célzó akupresszúra és a qi, azaz a belső energia, az életlehelet kifejlesztésével végzendő akupresszúra. Az önnyomkodást főleg saját testgyakorlásra használják, például a szempihentetésre, a végtagok megerősítésére, az ott felmerülő betegség gyógyítására, a gyomor működésének fokozására, valamint altatásra.

Az akupresszúra működési területei


Az akupresszúrának a következő funkciói vannak: 


Először: rendbehozza a magtárszervek (máj, szív, lép, tüdő és vese) és palotaszervek (epehólyag, vékonybél, gyomor, vastagbél, hólyag és szívburok) funkcióit, és rendes működését, hogy a beteg visszanyerje a test egyensúlyát és meggyógyuljon.

Másodszor: a gyógykezelés rendbeteszi a qi, az életlehelet, más szóval a belső energia alakulását, és a vele összefüggésben levő vérkeringést. A hagyományos orvoslás szerint az ember akkor egészséges, amikor a qi, a belső energia a meridián vezetékrendszerben rendesen működik és a vérkeringés összhangban van vele. Ha a harmónia felbillen, a külső betegséget okozó elem behatol a belső magtárszevekbe vagy a palotaszervekbe. A gyógyítás feladata, hogy valamely szervnél megszüntesse a rendellenességet és helyreállítsa a harmóniát a belső szervek, valamint a meridiánrendszer és a vérkeringés között. A módszer lehet akupresszúra alkalmazása a beteg szervnél, de lehet más szervek működtetése is, hogy serkentse a meridiánrendszer és a vérkeringés rendes működését.

Harmadszor: rendbeteszi az izomzatot, illetve valamely szerv izmait a csontozattal. Az akupresszúra hatása a bőrön keresztül eljut az izomzatig, a csontig, a kötőszövetekig, az erekig, ezért az akupresszúra alkalmas minden betegség gyógyítása során, tekintet nélkül arra, hogy vajon a betegséget mi okozta.

Kevesen tudják, de a talpmasszázzsal rengeteg betegséget lehet kezelni. Ugyanis a talp idegellátása rendkívül gazdag, több mint 70.000 idegvégződés található rajta. Ezért alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. Minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja a refelxológiában.

reflexologia.jpg 

Kialakulás

A reflexológia gyökerei a kereszténység előtti időkig vezethetők vissza. Az ókori Egyiptomiak használták a gyógyítás ezen módján, ennek nyomait 4200 éves egyiptomi síremlékeken is fellelhető. Az amerikai őslakók is ismerték a reflexzónákat. Törzsi szokásaik szerint azok a „moon maiden” - ek alkalmazhatták, akik természetes gyógyerővel rendelkeztek. Kultúrájukban művészetnek, egy szent szertartás részének számít. Mindez számunkra 1913-ig ismeretlen volt. A csendet egy amerikai fül-orr-gégész, William Fitzgerald törte meg, ugyanis ekkor kezdte el alkalmazni a talpmasszázst. Innentől kezdve meghódította az egész világot, és ma már számos helyen alkalmazzák betegségek gyógyítására.

Térkép testünkön

A talpunk megfelel a testünk térképének, minden terület egy-egy szervnek feleltethető meg. A különböző szervek helye megtalálható a talpon. A jobb láb a jobb oldali szerveknek, a bal láb a bal oldali szerveknek felel meg. A talpon nemcsak rengeteg idegvégződés található, de a testet behálózó energiapályák, meridiánok is itt végződnek. Testünk akkor működik egészségesen, ha benne az energia szabadon áramlik, és átjár minden sejtet. Amikor az áramlás valahol valamiért elakad, akkor az ott levő szervben energiahiány alakul ki, vagyis megbetegszik. Megfelelő talpmasszázs szinte minden problémán segíthet. Hiszen a lábfejünkön, a talpunkon található speciális zónák masszírozása hatással van szervrendszereinkre.

Jótékony hatása

Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését és csökkenti az esetleges fájdalmakat. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. Energiákat tesz szabaddá, mellyel a tartás, és az arckifejezés is megváltozik. Lelki problémákban is segítséget nyújthat.

Nem ajánlott a talpmasszázs ha,


  • gyulladt, visszeres a láb (embóliaveszély miatt)
  • gombás (fertőzés szétterjedhet)
  • erősen dagadt, ödémás a láb
  • törött/sérült a láb
  • súlyos szívbeteg, veszélyeztetett terhes
  • daganatos betegségben.

Reflexológia

Magyarul azt mondjuk: talpmasszírozás, a módszer azonban ennél többet jelent. Valójában a lábfejet és az alsó lábszár lábfej felé eső részét masszírozzuk, bár a reflexológia tárgykörébe a kézfej masszírozása is beletartozik. Mint gyógyító módszer, a működésével kapcsolatban az orvosok (már amelyik elhiszi, hogy működhet) tanácstalanul csóválják a fejüket, míg a természetgyógyászok el sem tudják képzelni, hogy ne gyógyítana. Felfogásunk szerint ugyanis a lábfejen (de nem csak ott, hanem például a fülön, az orron, a szemen, és még sok más helyen is) az egész szervezetünk kivetül, azaz bizonyos területeken, az úgynevezett reflex zónákon (esetenként reflex pontokon) jól beazonosíthatók a szervek és azok apróbb részletei. Aki ismeri ezek pontos helyét, az az adott hely apró jelei alapján felismerheti, hogy mi az, ami nem úgy működik, ahogy kellene, és a hely ingerlésével, masszírozásával képes "odanyúlni" az adott szervhez, azaz hatni rá.

A módszer holisztikus mivoltához, mindig a teljes masszírozást el kell végezni. Így egy kezelés tehát körülbelül negyven percig tart.
Egy kellemes lazító lábfürdő után következik a bemelegítés, majd a szervek, szervrendszerek módszeres masszírozása, melynek során a problémás területekkkel kiemelten foglalkozom, végül egy energetizáló, megnyugtató levezetéssel zárom a kezelést. Az első alkalom mindig az állapotfelmérés. A következő alkalmak már a tényleges egészségmegőrzés-megtartás, javítás érdekében a masszírozásról és a problémák lelki okainak felderítéséről szólnak.

Mire jó a talpmasszázs?

A masszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A „közvetítőcsatornák” ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek. Fordított esetben a nyomás által kiváltott fájdalom alapján következtetni lehet az egyes szerv működésbeli zavaraira. A kínai akupunktúra meridiánjai szintén energiapályák – ezek nem kimutatható ingervezető rendszerek, mint az idegkötegek vagy az erek. Itt az irányok meghatározóak, melyeken keresztül az energia továbbítódik. A talpmasszázsban kimutatható sikerek is igazolják, hogy ezek az összeköttetések léteznek.

Reflex talpmasszázs:30-60perc 2500Ft/alkalom

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 31
Tegnapi: 29
Heti: 118
Havi: 269
Össz.: 129 221

Látogatottság növelés
Oldal: REFLEX TALPMASSZÁZS
SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG TERMÉSZETESEN! - © 2008 - 2018 - arctorna.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »